YÜKSEKOKULUMUZ 5.ULUSAL ZEYTİN ÖĞRENCİ KONGRESİ'NDE TEMSİL EDİLDİ

Yüksekokulumuz Organik Tarım Programı öğretim görevlilerinden Öğr.Gör. Gözde Şahin Kapankaya ve Öğr.Gör. Gökhan Özden eşliğinde, program öğrencileri 12-14.05.2016 tarihleri arasında 5. Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresine katıldı.

Kongrenin ilk günü Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı toplantı salonunda ikinci gün ise Gazi Üniversitesi Rektörlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.  Öğrencilerimiz kongrenin birinci ve ikinci günlerinde toplam 10 bildiri ile poster sunumlarını yaptılar.

İkinci gün öğleden sonra profesyonel rehber eşliğinde kongre ekibi ve öğrencilerle birlikte Anıtkabir ziyaret edildi.

Kongrenin son günü Nallıhan Kuş Cenneti ziyaretinin ardından Nallıhan ilçesinin Yenice köyünde bulunan Zeytin Bahçeleri ziyaret edildi. Ayrıca köyde bulunan Antepfıstığı, Erik, Dut, İncir, Ceviz ve Kayısının yetiştiriciliği konusunda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mücahit Taha Özkaya tarafından öğrencilere bilgiler verildi.