YÜKSEKOKULUMUZDA MEZUNİYET COŞKUYLA KUTLANDI

2015-2016 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni 17.05.2016 tarihinde Yüksekokulumuz bahçesinde hazırlanan alanda gerçekleştirildi. Program akışının okunmasının ardından aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile törene devam edildi. İstiklal Marşı’nın ardından Yüksekokul Müdürümüz Yrd.Doç.Dr. Mustafa EĞİLMEZ tarafından açılış konuşması yapıldı. Yüksekokul Müdürümüz Yrd.Doç.Dr. Mustafa EĞİLMEZ “Kıymetli Veliler, bu gün, her şeyden önce sizin gününüz büyük fedakârlıklar göstererek geleceğini kazanmaları için gönderdiğiniz evlatlarınızın, hayatlarının önemli bir aşamasını, başarıyla tamamlamış olmasının, sevincini ve mutluluğunu yaşamaktasınız. Bizler de bu sevinci, en az sizler kadar, yaşamakta ve paylaşmaktayız. Sevgili gençler, hayat yolculuğunuzda ulaştığınız bu başarı, asla kendiliğinden olmamıştır. Gerek sizin, gerek ailenizin gerek çevrenizdeki tüm sevdiklerinizin ve gerekse devletimizin ve milletimizin sizler için gösterdiği emek ve fedakârlıkların sonucunda, ortaya çıktığını bilmelisiniz. Bu hususta kıymet ve değerini unutmayacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Bu ülke ve bu necip millet, siz gençlerimizden, ülkemizin ve milletimizin, birlik, beraberlik ve bütünlüğü adına, geleceğimizin inşası adına hizmet beklemektedir. Artık bundan sonraki aşamada zaman hizmet zamanıdır. Bizlerin ve çocuklarımızın rahatı adına, kendi çocuklarını yetim bırakan şehitlerimize olan vefamızı yerine getirmek adına buna mecburuz. İşte bu şuur ve anlayış içerisinde hareket etmek zorundayız.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmasının ardından okul birincisi olan öğrencimiz Yasemin YILDIZ’a  Okul Müdürümüz Yrd.Doç.Dr. Mustafa EĞİLMEZ tarafından plaket verildikten sonra, birincilik plakası okul birincisi Yasemin YILDIZ tarafından mezuniyet kütüğüne çakıldı.

Ardından Taşköprü Kaymakamı Zafer COŞKUN tarafından bölüm birincilerine başarı belgeleri ve hediyeleri dağıtıldı. Bölüm ikincilerine ise Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin ARSLAN tarafından başarı belgeleri ve hediyeleri dağıtıldıktan sonra Yüksekokul Müdürümüz Yrd.Doç.Dr. Mustafa EĞİLMEZ tarafından bölüm üçüncülerine başarı belgeleri ve hediyeleri dağıtıldı.

Tören tüm öğrencilere belgelerinin dağıtılmasının ardından mezuniyet pastasının kesilmesi ve eğlence ile devam ederek akşam saatlerine doğru son buldu.