Bir Dava Adamı Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Marşı’nın Kabulünü Anma Töreni

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası Etkinliği kapsamında 14.03.2016 Pazartesi günü Mustafa Sıtkı Erkek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda Yüksekokulumuz tarafından gerçekleştirilen etkinlik Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eğilmez tarafından yapılan açılış konuşması ile başladı. Ardından Yüksekokulumuz öğrencilerinden Emrah Oğuzhan KIRDAN ve Sibel DEMİREL’in sunuculuğunu üstlendiği programın akışı okundu. Öğrencimiz  Furkan DENiZ’in “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri seslendirmesinden sonra Yüksekokulumuz öğretim görevlilerinden Öğr.Gör. Serap BALCI Ve Öğr.Gör. Özgür YENİ’nin sunumlarıyla “Tarihsel Bağlamda Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı”nı anlatan panel gerçekleştirildi.

Panelin ardından Öğrencimiz Mürşide ÖZTÜRK “Sakarya Türküsü” adlı şiiri bir diğer öğrencimiz Kafiye YİĞİT  de “Bayrak” adlı şiiri okudu.  Şiir dinletilerinden sonra Öğr.Gör. Çiğdem KAYABAŞI  ve Ögr.Gör. Ali OLUK’un katkılarıyla hazırlanıp Yükekokulumuz öğrencileri Harun ÇELİK, Doğan ARIKAN, Sedat KARTAL, Alican GÜRGEN, Mustafa SARIBAŞ, Muhammed ATEŞ, Furkan DENİZ, Evren ALİBEŞEOĞLU ve Cahit BAYRAM’ın rol aldığı ‘’ İstiklal Marşı’nın Kabulü”  konulu tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Tiyatro gösterisinin bitimiyle son bulan Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Marşı’nın Kabulünü Anma Töreni Programı, Okul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Mustafa EĞİLMEZ, Mustafa Sıtkı Erkek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Abdullah OĞUZ,  Yüksekokul Sekreterimiz Vural ARSLAN, Müdür Yardımcımız Öğr.Gör. Onur METİN, öğretim görevlilerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.