Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Taşköprü Meslek Yüksekokulu işbirliği çerçevesinde düzenlenen “Taşköprü Pompeiopolis Sanat Çalıştayı” 1 Nisan 2022 tarihinde Taşköprü Meslek Yüksekokulunda yapılmıştır. Çalıştay Doç. Dr. Hüseyin UYSAL tarafından verilen “Sanat Ne Kadar Hayatımızda?” konulu konferans ile başlamış, sonrasında atölye çalışmaları ile devam etmiştir. Sanat atölyelerinde Resim Eğitimi öğrencileri ile Taşköprü MYO öğrencileri ortak resim çalışmaları yaptılar. Çalıştay kapsamında ayrıca Doç. Dr. Hüseyin Uysal, Arş. Gör. Ece TUNCER TÜFEKÇİ ve Öğr. Gör. Batuhan TÜFEKÇİ bir klasik müzik konseri icra ettiler. Konsere başta Taşköprü Kaymakamı Sayın Çağlar Partal, Belediye Başkanı Sayın Abdullah Çatal, Kastamonu İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Yüksel KUTLU olmak üzere diğer Taşköprü ilçesi protokol üyeleri katılmışlardır. Konser sonrasında katılımcılar Taşköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü sayın Prof. Dr. Abdullah Çağrı Biber’in açılışını gerçekleştirdiği "Pompeiopolis'de Nisan Sergisi" adlı resim sergisini ziyaret ettiler. Çalıştay da hazırlanan resimlerden oluşan serginin ardından düzenlenen koktely ile çalıştay sona ermiştir. Çalıştayın ardından Eğitim Fakültesi Sanat Eğitimi bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri Taşköprü Kent Müzesini ve Pompeiopolis Antik Kentini ziyaret ettiler.